Доскорошният депутат от Възраждане Ангел Георгиев като ръководител на Парламентарната асамблея на

...
Доскорошният депутат от Възраждане Ангел Георгиев като ръководител на Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Възраждане иска среща с Урсула фон дер Лайен, за да може РСМ да не прилича на Югославия

Доскорошният народен представител от " Възраждане "  Ангел Георгиев като началник на Парламентарната асамблея на страните членки на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа ще иска нова среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с еврокомисаря по въпросите на съседството и разширението на Европейския съюз Оливер Вархейи.

Причината - неналичието на европейска реакция във връзка със случая от 4 февруари, когато на границата със Северна Македония над 100 души не били позволени да отидат до гроба на Гоце Делчев.

Втората причина, заради която Георгиев ще желае среща с ръководителя на Европейска комисия и Вархейи е заради побоя на българо-македонската граница над самия Ангел Георгиев, журналисти и блогър.

Ангел Георгиев уточни, че с изключение на, че има голям брой нарушавания на правата на индивида, този случай, както и побоят над Християн Пендиков са показателни случаи какво става в РСМ. В югозападната ни съседка няма обикновени правови начини, няма правова държава и там можеш да се наречеш всевъзможен, само че не и българин, добави той.

Георгиев е очаквал доста по-остра интернационална реакция и наказание на случая, който не способства за междусъседските връзки сред двете страни. До момента реакцията е близка до нула, посочи той и подсети, че от " Възраждане " към този момент един път желали европейска среща на високо равнище, само че тя била отказана.

Георгиев недоумява още как европейските институции ще оправдаят за бездействието си по случая? Уж са загрижени за правата на индивида и за правата на хората с друга полова ориентировка, само че когато става въпрос за правата на българите в РСМ - не са способени да прегледат молбата и препращат към " способените български управляващи ".

По думите му болшинството от посланиците на Европейски Съюз и НАТО не се интересуват от човешките права на българите в РСМ. Същото е отношението и на Европейска комисия, неудовлетворен е Георгиев. Когато Европейски Съюз би трябвало да избере сред това да се съблюдават правата на българите в Македония и по тази причина, че РСМ не е подготвена за участие в Европейски Съюз, съюзът е податлив да си затвори очите, да си запуши ушите и да причисли една страна, която нарушава човешките права, сподели още Ангел Георгиев.

Той прикани българските институции да не си затварят очите, а европейските институции да създадат нужното по този начин, че РСМ да не наподобява на Югославия, а да бъде модерна, демократична, разрастваща се правова страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР